Hans Andersen

Folketingsmedlem og medlem af byrådet i Frederikssund (V)

OM MIG

19. februar 2021

Jeg bliver ofte spurgt, om jeg ikke laver andet end politik. Og jeg må da også indrømme, at politik har fyldt og stadig fylder meget af mit liv. Men jeg har også andre interesser, og min hverdag står ikke kun i politikkens tegn.

Politiker fra barnsben

  

Jeg er vokset op i Slangerup. Min mor arbejdede som klinisk diætist og min far som fuldmægtig. Jeg startede i folkeskolen i Slangerup og gik senere på Frederikssund Handelsskole. Derefter fortsatte jeg på Handelshøjskolen i København, hvor jeg uddannede mig til cand.merc.aud i 2000. Jeg startede tidligt med at interessere mig for samfundsforhold og politik. Det var nok især min farfar, som også gennem mange år var meget politisk aktiv, der fik mig til at gøre alvor af det. Ham og jeg diskuterede i hvert fald ofte politik. Det var også i den tid, hvor Uffe Ellemann-Jensen var formand for Venstre. Jeg blev draget af Uffes spændende projekt, og det ville jeg gerne være en del af. Derfor meldte jeg mig i 1989 ind i Venstres Ungdom for at støtte ham. Det blev senere til, at jeg blev formand for Venstres Ungdom i Slangerup i 1992. I 1994 blev jeg som 19-årig den yngste byrådspolitiker nogensinde i den gamle Slangerup Kommune.


 

”Man kan sige, at min hverdag går fra politik i byrådet og på Christiansborg til svømning med tvillingerne og højtlæsning af hestebøger. En sjov og spændende kombination.” 


Cykelglad familiefar

  

I dag er jeg 46 år gammel og bor i Frederikssund med min familie. Jeg har altid boet i Nordsjælland, så det var helt naturligt, da jeg blev folketingskandiat i Frederikssundkredsen, at det også var her, min familie slog sig ned. I 2016 blev Jette og jeg gift i Slangerup Kirke. Det var selvfølgelig en rigtig stor og mindeværdig dag. Jeg er allerede far til to skønne piger, og i juni 2016 blev Jette og jeg forældre til to tvillinger, Anne Marie og Uffe. Siden er Kristine kommet til i 2018. Med små og store størrelser keder jeg mig i hvert fald ikke. Man kan sige, at min hverdag går fra politik i byrådet og på Christiansborg til svømning med tvillingerne og højtlæsning af hestebøger. En sjov og spændende kombination.

 

For mig er familien og hjemmet i Frederikssund et vigtigt samlingspunkt i en travl hverdag. Det er der, hvor jeg puster ud efter lange dage, og det er der, hvor jeg samler energi til nye politiske debatter. Jeg har hele mit liv boet i Nordsjælland, og når dagene ikke går med politik, nyder jeg at tage en tur ud i den skønne natur i lokalområdet. Når vejret er til det, hopper jeg også gerne på cyklen og sætter fart i pedalerne på de nordsjællandske landeveje. Når vejret ikke byder op til en cykeltur, så kan jeg nu også godt lide at se fodbold i TV’et derhjemme.